Formació

Aula de Músiques de la Terra, AULA TERRA, és el projecte formatiu del CIJTE – Casa de la Jota que reuneix en tres tipus d’activitats:

– Aula Terra – Cursos estables (Plà lliure i Pla AMTP Aula de Música Tradicional i Popular)
– Aula Terra – Jota Campus. Escola d’estiu
– Aula Terra – Cursos i tallers arreu del territori (itinerants i diferent durada a diferents llocs del territori (Aula Territori)

Aquestes activitats conformen un programa complet, innovador i integrador, promogut des de la societat civil i protagonitza el panorama pedagògic en l’àmbit de les músiques d’arrel a les Terres de l’Ebre.

A l’Aula de Músiques de la Terra, AULA TERRA, es reuneix l’experiència, l’ofici i equips de treball, persones, col.lectius, tendències i maneres de viure la música tradicional i popular del sud de Catalunya i les comarques valencianes de l’Alt Maestrat, Baix Maestrat i els Ports, així com la comarca aragonesa del Matarranya. Aquesta gran regió cultural té en la jota, els fandangos, les albades i els cants de treball un vincle d’unió. Un dels objectius de la Casa de la Jota és donar a conèixer aquests gèneres com a música catalana.

 

Logo-Cultura-Transparent

AULA TERRA. CURSOS ESTABLES DE MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR
Full d’inscripció

Els cursos estables de música tradicional i popular es desenvolupen a Tortosa, a la Casa de la Música i tenen una durada de 9 mesos, d’octubre a juny.

Hi ha assignatures pràctiques: cant, guitarra i instruments de pua, dolçaina, tarota, gralla, percussió, acordió diatònic, sac de gemecs, violí i viola de roda i assignatures teòriques com a matèries de context: llenguatge musical, arranjaments, folklore, dansa i etnomusicologia.

PLA FORMATIU I PLA LLIURE: 2 opcions d’estudiar i aprendre

Els cursos contemplen dues línies d’ensenyament, el Pla Formatiu estàndard de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) i el Pla Lliure.

  • El Pla Formatiu estàndard implica cursar un seguit d’assignatures per obtenir els diplomes d’instrumentista i mestre instrumentista de l’Aula de Música Tradicional i Popular.
  • El Pla Lliure implica senzillament la voluntat d’aprendre.

Els cursos poden incloure CLASSES D’INSTRUMENT (Pla Estàndard i Pla Lliure), CLASSES COL.LECTIVES (Pla Lliure), ASSIGNATURES TEÒRIQUES I DE CONTEXT (Pla Estàndard, GRUPS ESTABLES (Pla Estàndard i Pla Lliure)

L’alumnat, integrat dins l’Escola Municipal de Música de Tortosa, pot optar a l’obtenció dels diplomes de l’Aula de Música Tradicional mitjançant convalidacions d’assignatures teòriques i de context.

L’Aula de Músiques de la Terra – Aula Terra, és l’únic centre que actualment imparteix aquest pla al sud de Catalunya.

Podeu veure l’oferta pedagògica concreta de cada any a l’apartat de Cursos o al mateix Full d’inscripció.

ESPAI

Escola Municipal de Música de Tortosa. Casa de la Música. Carrer d’Enric d’Ossó 16, Tortosa

MÉS INFORMACIÓ

Email: aulaterra@lajota.cat

Telèfon: 609204120

Casa de la musica

Aula Terra

L’Aula de Músiques de la Terra programa, habitualment un cap de setmana de maig, una activitat extraordinària. Està dirigida a l’alumnat d’acordió, cant i guitarra del curs de Música Tradicional i Popular, però també està oberta a persones de fora de l’Aula interessades en el tema.

LA VEU, LES CORDES I L’ACORDIÓ

Durada: Cap de setmana intensiu al Delta de l’Ebre, 12 hores lectives.   

Lloc: Mas Illa de Riu, Sant Jaume d’Enveja

Preus: Alumnes 15€ / No-alumnes: 30€

Professorat: Arturo Gaya, Jordi Fusté i Cati Plana

Organitza: Aula de Músiques de la Terra

Subscriu-te i informa’t de les properes dates!

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ JOTACAMPUS

CONCEPTE

El Jotacampus és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra i s’integra dins la Xarxa de Campus de Cultura Popular del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Se celebra cada estiu, des de l’any 2012 fins ara al Poble Nou del Delta durant la darrera setmana del juliol.

L’activitat té tres objectius principals: Aprendre, Xalar i Conèixer el territori. Tots tres es desenvolupen a través de tres grans àmbits:
Cantar, tocar i ballar, complementats amb altres matèries dirigides a un alumnat que decideix escollir el Delta de l’Ebre com una estada cultural en ple estiu, combinant la formació de qualitat amb el descobriment de l’entorn.

PROFESSORAT

El professorat és altament qualificat i reconegut coneixedor de la matèria que s’imparteix. Pel Jotacampus han passat mestres com Cati Plana, Francesc Tomàs ‘Panxito’, Josep Bertomeu “Polet”, Arturo Gaya, Jordi Fusté, Sergi Trenzano, Sergi Molina, Mateu Xurí, Maribel Servera, Lali Ros, Joan Codina, Pascal Caumont, Pepa Plana, Mariona del Carmen, Pau Puig, Pere Gumbau, Carme Balagué, Lidia de Mena, Xavi Lozano, Sebastià Bardolet, Guillem Ballaz, Anna Bastida, Jaume Gelabert, Esther Baiges, Marien de Casimiro, Pep Lizandra, Núria Ferré, Josep Lanau o Kike Pellicer, entre molts altres formadors.

PROJECTE FORMATIU GENERAL

L’alumnat té l’opció de cursar fins a 30 hores lectives distribuïdes en cursos de 16 hores als matins, tallers de 8 hores a les tardes i sessions monogràfiques de 4 hores el cap de setmana. Compartim la música amb propostes alternatives i activitats relacionades amb la festa. i l’entorn geogràfic.

 VETLLADES I ACTIVITATS EXTRAORDINÀRIES

A part dels cursos i tallers s’organitzen activitats extraordinàries que fan del Jotacampus una estada inoblidable, tant per l’alumnat que es queda tota la setmana com pels que participen puntualment en algun curs o taller o son convidats o simpatitzants.